Còctels de nivell fàcil

No tens massa temps però vols beure un exquisit i refrescant còctel? A continuació, et proposarem uns quants perquè escollis el que et vingui més de gust.

Còctel de rom amb poma (especial per San Valentí)

  • Dificultat: Baixa
  • Temps de preparació: 15 minuts
  • Quantitat: 2 persones

Ingredients

  • 1 poma
  • 2 unces de vermut sec
  • 1 tassa de gel picat
  • 1 branca de canyella (opcional)

Preparació

  1. Pela la poma i talla-la en trossos. Després, introdueix els trossos en un recipient de vora alt, o liquadora, juntament amb el vermut i el rom blanc i bat-lo bé.
  2. Quan estigui ben batut, reparteix el gel picat en els gots, aboca la barreja del còctel i introdueix una branca de canyella per aromatitzar. La canyella és opcional, però tingues en compte que és un dels aliments més afrodisíacs, de manera que incloure-ho en una nit tan especial és sinònim d'èxit.
  3. Decora el còctel de rom i poma per Sant Valentí amb un grill de poma.

Còctel de maracujà i rom

  • Dificultat: Baixa
  • Temps de preparació: 15 minuts
  • Quantitat: 1 persona

Ingredients

  • 1 cullerada sopera de xarop sense color
  • 60 mil·lilitres de rom
  • 60 mil·lilitres de suc de maracujà
  • 30 mil·lilitres de suc de pinya
  • 30 mil·lilitres de suc de taronja
  • 1 culleradeta de suc de llimona
  • ½ culleradeta de Amargo d'Ansgostura
  • Cubs de gel

Preparació

  1. Abans de començar a preparar aquest còctel amb fruita i rom expliquem algunes coses: les mesures estan fetes sobre la base de didalets. Un got de didalet conté 30 mil·lilitres, així que et recomanem utilitzar un per a calcular les quantitats. D'altra banda, el xarop no és més que almívar de sucre, així que pots fer-ho tu mateix amb sucre i aigua o comprar-lo ja llest.
  2. Si tens una coctelera, obre-i afegeix 3 cubs de gel juntament amb tots els ingredients. Tapa i agita de manera vigorosa perquè es refredi i barregi el licor amb els sucs.
  3. Prepara un got curt, tipus de whisky, amb uns quants gels i buida el contingut de la coctelera. Afegeix unes quantes gotes d'amargs d'angostura i decora amb una mica de fruita fresca o amb fulles de menta que sempre queden bé.

Tizana veneçolana

  • Dificultat: Baixa
  • Temps de preparació: 15 minuts
  • Quantitat: 4 persones

Ingredients

  • 2 tasses de fruita picada de pinya
  • 2 tasses de fruita picada de sindria
  • 2 tasses de fruita picada taronja
  • 2 tasses de fruita picada plàtan
  • 2 tasses de fruita picada mandarina
  • 2 llimones

Preparació

  1. Primer peli la pinya i retiri-la el centre i tots els ullets visibles, talli en quadrets molt petits i uniformes i col·loqui en un envàs de plàstic ben ampli.
  2. A part peli la lechoza i retiri les llavors, tall de la mateixa manera i barregi amb la pinya.
  3. Procediu a pelar la màniga i tall la carn de la fruita en trossos per barrejar amb les altres fruites, aboqui el suc de taronja i les taronges pelades desemilladas i amb els grills tallats a trossets.
  4. A part peli les pomes i talleu a quadrets, afegiu-les a la barreja de fruites que ja té el suc de taronja, afegiu les maduixes tallades en 4 trossos cadascuna, el raïm en meitats barregi bé.
  5. Afegiu granadina al gust i el litre de llimonada lleugera, afegiu finalment els camburs a trossets petits i el gel.